23è Aniversari Castellers de Sabadell – 11 de juny

Autor Convidat: Mireia Ferrés

Per posar la cirereta a una setmana intensa d’assajos, Sabadell apareixia al final de la línia de ferrocarril per posar-nos una vegada més a prova. Una plaça, la de Sant Roc (la del Viena de sempre, com si diguéssim), on sempre volem portar el millor que tenim. Descartat d’antuvi el 5d8 per no haver de forçar la màquina, la torre obriria la nostra actuació. “En portem tres” deien els caps de colla. “Serà la quarta que fem!” reflexionava algun espavilat en veu alta. I després el tres i el quatre, i ja si d’allò les postres. Però ja veurem. Però que sí, que pilar de sis. Però tothom tranquil, eh? Eh?!? Tranquil tothom.

Saballuts encetava la diada amb un castell que no era la torre. Tot seguit els castellers de Sant Pere i Sant Pau descarregaven el 2d7 amb un dels seus dosos, la Trini, que trepitjava pinya amb el casc penjant del braç. “Tampoc hi ha pressa” devia pensar la criatura. I no, rai, pressa cap, ara que ja som aquí… Tercers en actuar la calor s’anava notant, sobretot en el moment de tancar la primera soca gausac desmuntada perquè venia girada (o quelcom per l’estil). A la segona sí; als crits de “Nacho! Nachooo!!” quarta torre de vuit descarregada en el que portem de temporada. Serà veritat allò de l’any dels folres al final? Alegria i abraçades contingudes per celebrar un castell que afortunadament i orgullosa sembla que hem aconseguit fer habitual en les diades verd Collserola -important el matís cromàtic per evitar confusions en una diada precisament força igualada en pantones. Tancant ronda els castellers de Terrassa amb un 3d7 per sota que malauradament va quedar en intent en l’última aixecada.

Exagerada la calor a la segona ronda fent alentir el ritme de la diada. 7d8 dels locals, 3d8 de StPStP -que si ho llegeixes tal qual sembla que estiguis cridant el teu gat-, 3d8 gausac prou ferm amb estrena d’enxaneta. Enhorabona Canalla! 5d7 de c. de Terrassa. Més calor.

A partir d’aquí només us puc explicar que després de voltar la plaça com una boja buscant el Muñoz i el Ricarchi vaig descobrir un túnel a la plaça que portava a una dimensió desconeguda en forma de parc infantil i lavabos públics on Canalla i famílies s’arreceraven de la calitja insuportable i del ritmazo serrano de la tercera ronda. Evidentment els dos perduts els vaig acabar trobant al bar, però l’ombreta momentània es va agrair força. Per part nostra 4d8d amb una pinya sòlida i que va demostrar recursos per treballar quan cal. Pel que fa a la resta de colles ja voldria comentar la seva tercera ronda, eh? Però de debò que vaig trigar mmmmolta estona a trobar els dos nàufrags pinyils al bar per poder dir-los on anaven. Molta.

Ronda de millora per a CdT i ara sí que sí; pilars. La colla de Tarragona va descarregar el pd6 respirant rodatge i seguretat. Nosaltres histèrics perduts però fent veure que no, fent un esforç per recordar-nos els uns als altres i cadascú a si mateix que el tenim, que ho hem fet a l’assaig, que són unes bèsties i  podran fer-ho a la primera. Però els nervis són traïdors, i tot i que forts no som invencibles: pd6 carregat. Altres ho celebrarien, i molt. No ho fa qualsevol això, eh? Els ulls gausacs s’omplen de llàgrimes de ràbia per haver-nos d’esperar a la propera ocasió. Per sort, el cap de setmana vinent ens espera doblet d’actuació. Algun moment trobarem per treure’ns l’espinassa del pilar, no?

 

Resum:
Castellers de Sabadell: 2p4, 3d8, 7d8, 4d8, 3p5
Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau: p4, 2d7, 3d8, 4d7p, p3, 2p4
Castellers de Sant Cugat: 2p4, 2d8f, 3d8, 4d8, p6c
Castellers de Terrassa: i3d7xs, 5d7, 4d7, 4d7p, p5

Calor: 36ºC-a-l’ombra d, 17 garrafes-d’aigua d, 1flis-flis-de-l’Eloi d, lipotímia-general id.

Temporades: 2017.

Deixa un comentari