Barberà del Vallès 18-03-2018

Autor Convidat: Biel Samsó

La crònica la començaré en divendres.

Tots pendents de les paraules dels caps de colla en el cap de setmana on la premsa (sensacionalista) castellera anuncia un possible castell de 8 Gausac.

Pujats dalt la cadira (les coses agafen una dimensió especial des d’allà) sentim les paraules del 5 castells? 3? 2? Eric/Toni anuncien: 5d7, 2d7… i un tercer castell: TOT OBERT! La Gemma m’observa, li somric, ens hem entès! Després de 3 anys treballant colze a colze (i una gran amistat) només mirar-nos ens llegim.

 

Durant el cap de setmana no pots deixar de pensar: que faríeu l’Alex i tu? De moment, em reservo la resposta. Et despertes diumenge, obres la finestra.. Ha plogut, fa fred.. però fa sol.
Penses: Actuem amb Saballuts, cal apretar. Es segona actuació, potser no cal tant. Intentes esbrinar.. Res, hermètic: TOT OBERT. Quina sensació més estranya i agradable a la vegada.. Una actuació, sense pressions o, com a mínim, sense pressions conegudes, m’agrada.

 

Arribem a plaça, fa Sol, puja la temperatura, els condicionants són bones.. va, si fem un 3d8 el gaudirem..
La tècnica es reuneix.. no puc evitar observar des d’una posició pacient la decisió. Bé, pacient pacient.. no tant, a la que em trobo el Toni li pregunto: – Què Toni, com ho tenim: 2d7, 5d7, 4d7.. Li responc: molt bé Toni, Nosaltres hauríem fet el mateix.
És una posició valenta, el castell el tens, no està de més donar-li una setmana més i posar-nos pressions graduals en un any de canvis a canalla i a tronc, molt intel·ligent.. Som una colla que ens agrada demostrar (i més davant Saballuts), però crec que tothom va entendre que les decisions dels Caps de Colla tenen la visió global i qualsevol decisió te sempre un sentit.
Que l’Alex i jo hauríem fet el mateix no te cap valor general ni influenciable, però si que volia mostrar suport a la decisió, frenar la sortida d’un castell de 8 pot generar sensibilitats.

Ara si, discurs, 3 castells, la gent aplaudeix.. hi ha ganes de castells: Rodatge de canalla, tronc i pinyes i primer 2d7 de l’any!

Al Tajo! Obre plaça Saballuts: 5d7 – Bé, sense complicacions.

Obrim de 2d7. El plat fort el primer: desmuntem peu, les mides no acaben de ser bones. A la segona hi tornem: Puja bé, bona mida, amb moviments diferents als habituals, tocarà treballar. Fins a la carregada, suficient. La descarregada la patim, diversos castellers de tronc tenen posicions forçades i això en fa tirar de taules.. Castell descarregat! I des de Saballuts ens diuen: que bé que la teniu, passi el que passi la feu. Enhorabona!
Tanquen ronda Esplugues i Cornellà amb dos 3d7 molt ben resolts.

 

Iniciem segona ronda. Saballuts planta un 7d7 que.. Mare meva.. corredisses per plaça per augmentar el volum de pinya.. La quarta de la Rengla aixeca un peu, es torça, fa contorsions, … La resta del castell ni s’immuta. La terça que era a sota es guanya la camisa d’honor de la diada! Castell descarregat amb èpica.
5d7 Gausac. Tanquem pinya, ens col·loquem.. algun vent entra abans d’hora, es queixa el Lateral que no te espai.. Rodatge al canto per anar afinant el lligat de 5. Dia d’estrena al pom i al tronc, a més de prova de resistència: 5d7 amb uns tempos de 5d9f (muntant la soca i el folre, es clar).. un 5d7 etern però solvent, pràcticament no es deforma tot i els 5 minuts d’aguantar la pinya i el tronc i les estrenes a segons! Bé, colla!
Esplugues, com nosaltres, d’inici de temporada i de posta a punt, ens mostra un 4d7 amb dificultats a canalla, però demostrant seguretat i solvència.
Cornellà, més justos de camisa del que segurament voldrien, descarreguen un 4d6a sense més dificultats.

Tercera ronda senzilla. Segueix el rodatge per les 4 colles.
Saballuts arrenca amb un 3d7 de postal.
Nosaltres tanquem rondes de castells amb un 4d7 lleugeret, donant confiança a totes les parts del castell pensant en pujar-lo de pis en actuacions properes, segur que no trigarem a veure’l de 8!
Esplugues descarrega un 5d6 i Cornella ens exhibeix un 3d6xs, que sempre són agraïts de veure els castells aixecats per sota!

13:45 Ronda de pilars (on hi fem un vano de 5) i cap a casa! Actuació ràpida, solvent i resolutiva, amb el punt just de pressió i amb un augment de confiança per a les properes actuacions. Crèdit absolut als caps de colla i el punt just d’ansietat per començar a rodar els castells de 8!
La setmana vinent més!

 

 

Barberà del Vallès | Diada d’inici de temporada dels Castellers de Sabadell
Castellers d’Esplugues 3de7, 4de7, 5de6, 3p4
Castellers de Cornellà 3de7, 4de6ag, 3de6ps, p5
Castellers de Sabadell 5de7, 7de7, 3de7, v5
Castellers de Sant Cugat 2de7, 5de7, 4de7, v5

Temporades: 2018.

Deixa un comentari