Actuació a Cornellà

A l’assaig de divendres es va veure a les proves de 3de8 i 4de8 que aquests castells han fet un clic (el 4de8 ja fa uns quants mesos), i per tant comencen a donar confiança. Així, doncs, els caps de colla ho van deixar clar: si som gent diumenge ens podem plantejar portar la clàssica. Fer-ho ara estava en mans de la colla.

Diumenge a plaça, es va veure que la colla va respondre i tenia ganes de tornar a repetir la clàssica. Hi havia prou gent per afrontar dos castells de 8 acompanyats del 2de7.

Per confiança, per superstició, per estratègia o simplement perquè tocava així, la idea era repetir l’ordre de castells que vam completar a Valldoreix: 3de8, 4de8 i 2de7.

Els dos pilars pde4 d’inici deixaven pas a la ronda de castells. Aquest cop ens tocava segons. Després de buscar el lloc idoni per plantar el castell (enlloc de plaça actuàvem en una ronda amb un cert pendent). Tancàvem la pinya del 3de8, amb aquells nervis típics d’encarar un castell límit, però amb la confiança de la feina feta. Després d’un peu desmuntat (igual que a Valldoreix), el castell puja més ferm que el de la setmana passada i més tancat, una canalleta molt ràpida corona el castell de manera immediata. La sortida d’aixecador i dosos va provocar un petit moviment que el tronc va controlar perfectament. Així, doncs, segon 3de8 al sac i amb unes sensacions molt més bones que el primer.

En segona ronda el castell escollit era el 4de8, un 4 que a poc a poc l’’stem consolidant de manera notable i podem anar introduint canvis. També després d’un peu desmuntat, el castell va pujar força ferm i mantenint més o menys una bona quadratura. Fins a l’aleta el castell no va presentar problemes aparents: aleshores un petit ensurt va fer que la canalla més petita es despengés i que caigués aixecador damunt la pinya sense conseqüències grues. L’enxaneta va quedar penjada a l’alçada de quints, els quals van saber parar el cop sense problemes i reafirmant el tronc ferm de què disposa aquest castell. Castell carregat que segur que la propera vegada el descarregarem sense problemes.

Per acabar la ronda de castells i completar la clàssica tocava afrontar el tretzè 2de7 de la temporada. A poc a poc la torre va presentant l’estat de forma que tenia l’any passat: bones mides, totalment controlada i sense ensurts aparents en cap moment. Una altra al sac i en van una cinquantena descarregades de manera consecutiva. Un castell que cal mantenir i cuidar.

Els apunts:

– Important aquesta clàssica, per a mi molt més que la de Valldoreix (encara que sempre recordarem la primera pel seu vessant més èpic i per ser la primera), ja que era una setmana després d’una actuació gran (Valldoreix) i en una plaça que no era plaça com a tal i, per tant, l’ambient no era el de diada gran. Era potser comprensible poder punxar aquest diumenge pel que feia a quantitat de camises verdes Collserola, però finalment la gent va respondre i vam poder plantejar-nos i assolir aquests castells.

– Continuant amb el punt anterior, és important que la colla “decideixi” els castells. Si som gent podem fer 4de8 i 3de8, els castells hi són, i ara és el gruix de la colla si decideix venir per fer-los. Si no passa res fora del que és habitual opino que aquesta hauria de ser la dinàmica a seguir. Tenir els castells preparats i es fan si som prou camises a plaça per fer-los amb totes les garanties. Qui mana és la colla!

– Hem tingut una primera part de temporada que potser vist des de fora podríem dir que ha estat discreta, sense poder assolir el 3de8 i el 2de8f i amb un 4de8 que potser es creia que va arribar una mica tard. Però ara estem recollint els fruits de tota la feina feta: poder plantejar actuacions de màxims amb baixes, fer estrenes amb total seguretat, vol dir que aquesta primera part de temporada hem treballat fermant una base que ens garanteix afrontar el futur proper de la colla amb seguretat.

Frikidades:

– És el primer cop que portem castells de 8 fora de casa i en una actuació on les altres colles no fan castells de 8 o superiors.

– El 2de7 de diumenge és la 40a vegada consecutiva que es descarrega (obviant els intents desmuntats). Molt bons números en aquest castell.

– Segons normativa vigent del concurs (aplicada des de l’any 2012) una sola despenjada es considera que el castell està carregat. Segons normativa antiga el castell es consideraria descarregat. Independentment de normatives, el criteri de la colla està clar, si hi ha una despenjada (la qual cosa significa que no tothom ha baixat pel seu propi peu) el castell es considerarà carregat.

– Sisè 4de8 assolit de la temporada (5d + 1c), igualant tots els 4de8 de la temporada passada.

– Primer 4de8 que queda en carregat després de descarregar el primer l’any 2011.

– Dada una mica “xorra”, però, per què no dir-ho?: hem doblat els 3de8 de l’any passat.

– Aquesta temporada portem 8 castells de 8.  La colla porta 23 castells de 8 entre carregats i descarregats (2x2de8fd + 1x2de8fc + 2x3de8d + 1x3de8c + 15x4de8d + 2x4de8c).

– Aquesta temporada és l’actuació fora de casa en la qual més camises hi havia a plaça.

Temporades: 2013.

Deixa un comentari