Crònica Sant Quintí de Mediona

Autora convidada: Elena Ramis

L’actuació del sí però NO.

Han arribat els dos busos, pugem, no ens hem deixat a ningú! Fins aquí tot bé, no? Doncs no, comença el joc!
El segon bus, sembla que no vol marxar de Sant Cugat mentre va fent rotondes, alhora que el primer bus fa un parell de voltes a una rotonda per esperar-nos, però es cansa i marxa.
Sortim de Sant Cugat, uee! Atenció, peatge… no funciona el teletac, lògicament, molts minuts parats, 2? 5? 10?, no ho sé, estava dormint i no me’n vaig adonar (m’ho han explicat i jo m’ho crec).

Ara sí, llega lo bueno, arribem a Sant Quintí, ueee, però NO, tornem a sortir! Fem mitja volta, ens mengem alguna part del bus que toca amb el terra, silenci profund, aconseguim arrencar, aplaudiment!! Tornem a arribar a Sant Quintí, no ens ho creiem, hem baixat del bus! Queden 15 minuts perquè comenci l’actuació, vinga!

Arribem a la plaça, comencem a enfaixar-nos i sembla que comença l’actuació, però NO, hem d’anar a la plaça de sota per fer una cercavila + entrada a plaça! Ara sí, tots a plaça enganxats com SARDINES.
Sortim amb 2 pilars reclamant la llibertat del Raül, la llibertat dels presos polítics, la llibertat de les preses polítiques i prepareu-vos perquè no ens cansarem de fer-ho fins que siguin lliures, fins que siguem lliures.

I ara sí, Vilafranca i Moixis ens porten un 2d8f, i potser algú es pensa que nosaltres també però NO! Fem 3d8, va anar bé, no?
Torn de Vilafranca, comencen a fer el peu de 3d9f, a punt de pujar quartes, però NO, peu desmuntat. Ens donen temps per pensar que aquell 3d9f d’aquí poc tornarà a ser de color verd Collserola, ens el mirem tots amb atenció, ens agrada aquest castell i ara sí, 3d9f descarregat, l’han hagut de treballar una mica (havia de posar alguna frase tècnica típica que sinó no em prenen en sèrio).

Torn de Moixis, fan el 3d8, sembla que d’aquí poquet volen fer-lo de 9, i el faran (perquè ho dic jo i punt, s’ho mereixen i em cauen bé).
Arriba el nostre moment, 4d8, primera dona que fa de baixa en un castell de 8 a la història de la colla, FELICITATS MARIONA, i felicitats a totes aquelles que han lluitat perquè les dones siguem imprescindibles en el món casteller, sabem que encara ens queda feina per fer però #EntreTotesTot!

3a ronda, 4d8 de Vilafranca, 4d8 de Moixis, i sembla que tota l’actuació serà de castells de 8 i 9, però NO, Gausacs plantem un pedazo 5d7!! Acaba l’actuació, totes les colles fan molts pilars però nosaltres NO, en fem un i amb orgull.

Arriba el moment friki tradi, la plaça s’omple de dansaires, trabucaires, diables, geganters… i ens porten al lloc on soparem, puc posar la mà al foc que ningú s’esperava sopar el que vam sopar!

Resum de la nit: xarrups gratis.

Pugem al bus, sembla que arribarem PERÒ NO! La parada per fer pipi on tothom es queixa, però quan el bus para tothom baixa eh? Seguim? No… problemes amb el peatge, el teletac, senyores i senyors, que no s’ha arreglat mentre estàvem fent l’actuació.

I per fi, arribem a Sant Cugat, són les 3h, i ara què?

Resultat
Castellers de Vilafranca: p5, 2d8f, 3d9f, 4d8, 2p5
Moixiganguers d’Igualada: p4, 2d8f, 3d8, 4d8, 2p5
Castellers de Sant Cugat: 2p4, 4d8, 3d8, 5d7, p5

Temporades: 2018.

Deixa un comentari