Diada de la colla

Després que per segona vegada en aquesta temporada (i en tota la nostra historia) portéssim un castell de 8 a Vigílies (el 3de8), encaràvem el diumenge amb la il·lusió de poder portar la nostra millor actuació a casa nostra. Tothom estava convençut que aquest cop teníem els deures fets i que sí o sí teníem el potencial suficient per poder descarregar els tres castells de màxims plantejats.

Després del ja tradicional pilar caminant (esquivant arbres), el castell de sortida com va sent habitual (aquesta segona part de temporada) fou el 3de8. El castell, després d’un peu desmuntat, va pujar amb menys nervis (o més concentració) que el dia anterior. Tothom era conscient que tocava descarregar-lo si volíem començar a somniar en la tripleta a Sant Cugat. El castell va presentar bones mides fins a la carregada; a partir d’aquí rengla i plena es van estirar com ja va sent habitual, però sense fer perillar l’estructura, que a poc a poc l’anem fent nostra.

En segona ronda ens enfrontàvem al quart intent de 2de8f aquesta temporada. Si havíem anat de menys a més amb els tres últims, aquest cop no podia ser diferent. Un cop es va tancar la soca molt disciplinadament i segons van donar per bona la mida, tot el folre va començar a pujar amb convicció. Van sonar gralles i la feina començava. A la pujada de l’acotxador terços no estaven del tot còmodes, però la confiança en l’estructura va fer que la canalla tirés amunt. La torre va tenir un parell de rebrincades quan la canalla més petita estava a dalt. El so de l’aleta fet per les gralles va fer que tot el folre comencés a donar-ho tot. El fet de tenir una soca ben compacta va fer possible que el folre pogués fer aquest desgast i fer que els terços no cedissin. La rengla de la baixada va començar a estirar-se, cosa que va fer que un quart treballés plegat i que hagués de treballar de valent fins a la sortida de quints. Segon 2de8f descarregat aquesta temporada, segon 2de8f descarregat a Sant Cugat!!

Per acabar un 4de8 que ens està portant alguna petita complicació aquesta segona part de temporada (segurament com a conseqüència dels diferents canvis que es van introduint al castell). El castell no va presentar les millors mides, i algun component del tronc no va treballar-hi del tot bé. Però com he dit altres vegades, podem ja començar a pensar que tenim aquest castell consolidat, i per tant l’experiència en aquesta estructura fa que sempre es doni la talla quan toca fer-ho. Així, doncs, un altre al sarró que feia completa la tripleta de 8 tan desitjada a Sant Cugat.

I per completar la millor actuació de l’història, acabàvem amb dos pilars de 5. (Per als puristes, cal dir millor actuació de la història tenint en compte els dos pilars de 5, que aquest cop es van quedar tots dos com a descarregats.)

Els apunts

– Hem arribat al final de temporada amb els deures fets. Plantejar una actuació de màxims amb la tranquil·litat atès que portem la feina feta dóna un plus de confiança.

– En les últimes actuacions de màxims hem tingut baixes que s’han pogut suplir i els castells s’han assolit. Això és el resultat de la bona feina feta a la primera part de la temporada.

– Portàvem a Vigílies de Diada el castell que descarregàvem per primer cop no feia ni dos mesos.

– Cal destacar la serietat amb la feina que s’ha fet a diferents nivells, la qual cosa ha fet que la gent confiï amb els castells que portem a plaça i ningú dubti que els castells els tenim per descarregar.

– No puc estar-me d’agrair la feina de tota la gent que ha fet possible assolir aquest nivell. No és una tasca fàcil anar creixent temporada rere temporada.Gràcies per dur-nos on som!!!!

Frikidades

– Hem fet més tripletes de 8 (2d + 1c) que clàssiques de 8 (1d+1c).

– Som la 21a colla amb més 2de7 descarregats (en la història moderna). I 9a en 3de7xs.

– Som quinzens al rànquing del portal webcasteller (l’any passat setzens). Però amb els punts de l’any passat aquest any hauríem estat vint-i-quatrens. Amb els punts d’aquesta temporada l’any passat hauríem estat desens.

– Diumenge vam descarregar el p5 número 250 (i el 251) de la colla.

– El 3d8 és el castell més important fet mai en unes vigílies de la Diada de la Colla superant els 2de7 fets el 2012 i el 2011.

– Hem descarregat més castells de 8 en una sola temporada (18) dels que havíem fet en totes les temporades anteriors (12).

– Només en la segona part de la temporada (14) ja hem superat els registres de castells de 8 acumulats en tots els anys anteriors.

-El 23% dels castells descarregats aquesta temporada han estat castells de 8.

– Durant la segona part de temporada hem dut a plaça tants castells de 8 (14d i 2 c) com de 7 (16d).

– Descarregar per primera vegada un castell i repetir-lo fins a 7 ocasions (3de8) només ho vam superar l’any 1997 en què vam estrenar el 2de6 i el vam descarregar 15 vegades.

– Som la colla que més 4de8 ha descarregat a Sant Cugat (11) seguits pels Minyons de Terrassa (7)

– Al llarg de la història a Sant Cugat s’han descarregat quinze 2de8f (6 Minyons de Terrassa, 4 Sants, 2 Sant Cugat i Mataró, 1 Jove de Tarragona)

– Gràcies al 3de8 de Vigílies hem descarregat un 3de8 més que els Saballuts a Sant Cugat.

– És la segona vegada que assolim un castell de 8 per Vigílies (Vigílies FM 2013 i Vigílies Diada 2013).

– És la temporada amb menys castells de 6 de la història (5 descarregats i 1 intentat).

– És la temporada que menys 4de7a hem fet (2) exceptuant 1996 i 1997 en què encara no el fèiem.

– És la primera temporada que no fem un sol castell aixecat per sota des que vam estrenar el 3de6xs l’any 1997.

– Rànquing anual de colles amb qui més hem actuat: 1) Castellers de la Vila de Gràcia (5); 2) Sagals, Marrecs, Poble Sec i Bordegassos (3).

– Rànquing històric de colles amb qui més hem actuat: 1) Sants (48); 2) Sagals (29) i 3) Gràcia (28).

– A la foto final de temporada feta davant del monestir, comptant grans, nens i nadons surten 212.

– I per acabar: Hem gastat 2.400 litres d’aigua aquesta temporada durant els assaigs.

 

Autor: Ignacio Cierco

Temporades: 2013.

Deixa un comentari