Diada de Primavera – 9 d’abril

Autor convidat: Alex Castellarnau

Les actuacions castelleres, històricament realitzades al marc de les festes majors, han anat poc a poc desvirtuant la seva raó d’ésser per fer-se amb qualsevol motiu que als mortals se’ns pugui ocórrer.  I els Castellers de Sant Cugat no podien ser menys. L’any passat per aquestes dates ens vam inventar una diada de Padrins i Fillols i aquest any al no poder convidar-los li diem diada de la primavera i ens quedem tan amples. El cas és mostrar l’activitat a una població que passa  un diumenge al matí passejant el gos, les criatures o l’avi i que veu una bona excusa per aturar-se una estona en veure un castell per continuar la seva rutina dominical.

El marc aquest cop ha estat la plaça de Sant Pere o Pere San, pels més tradicionals. Topogràfica ment potser sí que és una plaça però per fer castells, plaça el que es diu plaça seria més que discutible. Una inspecció tècnica dels responsables, amb el nivell, portaangles,  escaire i làser ha determinat que el lloc més idoni serien uns metres quadrats encaixats entre el començament del carrer Major i el de l’Endavallada, i les colles s’anirien tornant per fer els respectius castells al lloc assenyalat. Tot i aquest petit inconvenient,  cal dir que la Diada ha estat molt ràpida seguint la tònica de l’any,  i a quarts de dues ja havíem fet el Toc de vermut. Vermut per cert que estaven fotent els ministres habituals dels bars del Mercat Vell que amb una habilitat encomiable van dirigir les seves cadires en direcció a la nostra posició fent un caliu que s’agraeix.

Les boles calentes han fet que el sorteig ens toques “la joyita” i ens garantís sortir primers, seguits pels Castellers de Santpedor i el Moixiganguers d’Igualada, que amb la més pura tradició castellera, han patit el retard d’uns dels seus membres.

Cliqueu a la imatge per accedir a la galeria de fotografies de la diada de Primavera

Nosaltres hem sortit de 5d7. Apamadet i amb aparent facilitat s’ha pogut descarregar tot i el clàssic desquadrament del 3 d’aquesta temporada.  En segona ronda, les sensacions que donaven la plaça han fet decidir tirar pel 4d8.  Bon gruix de Pinya, l’excel·lent estat del castell,  i una gran feina de la canalla han fet que realment l’estructura estigués molt bé fins la sortida de dosos on sobretot terços s’han estirat molt. Amb la canalla ja fora de la pinya s’ha hagut de fer un sobreesforç demostrant que no és un castell fàcil i menys a aquestes alçades de temporada. Això si,  tres 4d8 en 3 setmanes, consecutius, i cap peu ni intent desmuntat. Estem parlant dels Gausacs? Per acabar, un 7d7 que sempre permet fer rodatge de castellers a moltes posicions que ha estat molt comentat per les colles convidades per una passada Gausaca que ja s’està convertint en trending tòpic. Dos pilars de 5 simultanis per no fer enfadar l’equip de pinyes i no fer un vano i de vacances que ens ho mereixem.

Els castellers de Santpedor, a la seva primera visita a Sant Cugat han complert amb un 4d6 un 3d6xs i un 3d6 ben executats i amb bon gruix de camises grogues. Bones maneres.

Els Moixiganguers per la seva part han fet la seva primera torre de 7 de la temporada i l’han acompanyat d’un 5d7 i un 4d7 acomplerts sense problemes.

Bona harmonia entre les tres colles, ambient molt animat i actuació ràpida que han fet que es tingui un bon record de la ja tradicional diada de la primavera.

 

Resum:

Castellers de Sant Cugat: 2p4, 5d7, 4d8, 7d7, 2p5
Castellers de Santpedor: p4, 4d6, 3d6xs, 3d6, p4
Moixigangers d’Igualada: 2p4, 2d7, 4d7, 5d7, p5

Temporades: 2017.

Deixa un comentari