Diada de Rams a Manresa 25 – 03 – 2018

Autor Convidat: Èric Serra

La diada d’aquest cap de setmana es va començar a mostrar especial el divendres, quan ens van tornar al cap les sensacions del final de la temporada passada. I és que tot i que això sigui una crònica castellera, hi ha fets que no podem deixar de tractar. Anem-nos acostumant, que tant als assajos, com a les reunions de tècnica i a plaça, totes les diades estaran marcades per l’enyor als que no hi son, o no hi poden ser.

I el dia s’aixecava igual que els ànims, emboirat i plujós, però amb bones perspectives. Tots enganxats al mòbil, podíem comprovar que el temps ens donaria una treva per actuar, i ens hem plantat a plaça, tal i com ens havien demanat, mitja hora abans de que comencés l’actuació i amb les jaquetes col·locades. Ja en aquest moment, es començava a veure que la diada no seria especialment àgil, ja que la colla local no es va presentar amb l’horari establert.

I amb totes aquestes sensacions al damunt, hem començat l’actuació amb els pilars de 4 de rigor, mantenint les ja habituals pancartes demanant la llibertat dels presos, aquest cop, de nou, molt sentides.

Els castellers de Sabadell han obert plaça amb un 5d7, Tirallongues han continuat amb la torre de 7 més matinera de la seva història, que hauran d’acabar de perfilar si volen pujar un pis, i ens tocava a nosaltres continuar amb l’actuació.

Hem de fer un punt i a part per parlar d’aquest castell, el 4d8, el primer cop que intentàvem els 8 pisos aquesta temporada, i l’afrontàvem amb fred, un assaig suspès i lluny de casa ( no en el meu cas ). Però la confiança dels caps de colla en aquest castell i la feina feta a l’assaig l’han fet pujar ferm, quadrat, amb bones mides i ràpid, un dels millors quatres de 8 que hem fet aquest últims temps, esperem que sigui la tònica d’aquest castell aquesta temporada !

I aquí ha acabat la concentració i la part més interessant de l’actuació, sembla que aquest any serà l’estretègia general a seguir, posar tota la carn a la graella a primera ronda, i gaudir la resta de l’actuació amb una cervesa ( sense alcohol ) a la mà !

L’actuació per això ha donat vàries coses a comentar:

Convidats especials, els Castellers del Riberal, la colla de la Catalunya nord, que ha firmat la diada amb 2id4d7, 4d6, 3d6 i pd4. La colla més petita de la jornada ha acabat d’alentir una actuació que ja no era molt àgil per si sola. Amb dos intents desmuntats cal remarcar un terç que pujava amb pantalons curts i una quarta que ho feia amb texans.

Els Saballuts han fet una actuació de rodatge molt rodona, fent pujar molts castellers amb un 5d7, 7d7, 3d7 i un vd5. Eren la colla més nombrosa de la plaça, tot i que amb tanta camisa verda feia de mal dir.

Respecte als de Sabadell, cal destacar que aquest any actuarem molts cops amb ells, i pels que us agradi contar punts, els hem superat les 4 últimes ocasions que hem coïncidit a plaça! A veure si som capaços de mantenir aquesta dinàmica en els moments més importants de la temporada.

Pel que fa a la plaça, que no tenia cap bar aprop obert, també ha donat coses a comentar, i és que quan tirallongues estava fent el 3d7a han passat un grup de motos fent força xivarri. No només això, sinó que a més han aparegut a visitar-nos els armats, disfressats de Romans per donar un punt freak a la diada.

Per acabar, hem fet un pilar de 5 amb caiguda de terç sobre la pinya, ball del mocador, i tots cap a casa !

RESUM

GAUSCS 2p4, 4d8, 5d7, 3d7, p5

SABALLUTS 2p4, 7d7, 5d7, 3d7, vd5

TIRALLONGUES 2p4, 2d7, 3d7a, 4d7, vd5

RIBERAL p4, 2id4d7, 4d6, 3d6, p4

Temporades: 2018.

Deixa un comentari