Diada de Sant Medir – 5 de març

Autor convidat: Miquel Royo

Gausacs, Sants i Gràcia ens trobàvem, un any més, a la diada de Sant Medir per encetar la temporada. La diada ha passat per diferents places aquests darrers anys, però s’estrenava per primer cop a Can Quitèria, segurament una de les places Sant Cugatenques amb més swing i menys glamur.

Una hora abans de començar, i mentre els assistents a l’esmorzar de forquilla i ganivet estaven intentant pair els callos que s’havien cruspit, arribaren a plaça els Castellers de la Vila de Gràcia i els Castellers de Sants, fent dubtar als organitzadors de l’hora oficial de començament de la diada.

A poc a poc van començar a arribar els castellers amfitrions, però es començava a veure que potser no seríem suficients per poder portar a plaça el 7d7, un dels objectius principals de la diada.

Cliqueu a la imatge per accedir a la galeria de fotografies de la trobada de colles de Sant Medir

L’actuació es va plantejar per part dels caps de colla com una diada tranquil·la on sortiríem a passar-nos-ho bé i gaudir de fer castells. Malauradament la primera estructura oficial de l’any va haver de ser un pilar de dol en memòria al casteller de Gavà que havia mort el dia abans en un accident. Cada pilar va mirar cap a una banda diferent, marcant així la tònica d’una jornada on quasi cap castell estaria encarat de la mateixa manera.

Sortíem de 5d7, un castell que hem treballat a l’assaig i que no hauria de suposar cap dificultat. El castell es va fer esperar, ja que les ambulàncies s’havien perdut arribant a plaça, i alguns castellers s’havien perdut buscant la seva posició a la pinya. Amb tothom a lloc, i els terços del castell de vuit ocupant posicions a la pinya, es va poder fer el primer castell de la temporada que no va aixecar l’eufòria d’una plaça una mica buida.

Tant Gràcia com Sants, enrabiats per la bellesa del 5d7 de color verd collserola, van decidir fer el mateix castell a primera ronda. La segona ronda va començar amb un 4d7 per part dels Castellers de Sant Cugat que segons l’observer oficial d’aquesta crònica va estar, com sempre, malament de mides. Al 4 el va seguir un 7d7 per part de les colles convidades que presentaven unes pinyes molt saludables per un castell que requereix moltes camises. Enveja sana.

Durant els castells de les colles convidades es van poder veure a plaça reunions entre els equips de pinyes i troncs dels Castellers de Sant Cugat fent preveure canvis per l’última ronda. Amb només dos cordons, i bastants invents a la pinya, el 7d7 quedava descartat i a tercera ronda apareixia màgicament el 4d7a.

Interessant que a una diada on anàvem a passar-nos-ho bé i a gaudir, a tercera ronda es decidís fer un castell del qual no havíem assajat el lligat aquesta temporada. Així doncs, amb les crosses extremadament contentes de fer un castell on sempre s’ho passen bé, i per primera vegada des del 23 de juliol de l’any passat, es va tirar amunt l’estructura que es va poder coronar sense gaires crits ni comentaris des de baix a part de les ordres eixordadores de qui manava als segons vents a agafar castell, i els primers vents a agafar pilar.

Després de l’aleta es va anar desmuntant l’estructura del 4 per ensenyar al poble el nostre primer pilar de 5 de la temporada. Ens agradaria poder donar un comentari tècnic sobre aquest 4d7a, pero les gralles van despertar al fill de l’observador oficial de la crònica que no va poder estar atent al castell. Grabals, siusplau, toqueu més fluix que em desperteu al personal i al final no podem fer aportacions de qualitat.

Cliqueu la imatge per visitar l’àlbum cedit per l’Andrés Fernández

Amb un regust amarg de no haver pogut portar el 7d7 a plaça (millor no parlar del 9d7), acabàvem la diada amb un pilar de 5 que s’ha passejat per algunes de les places més fotogèniques del món casteller com son la TAP i la Sagrada Família. Ara, però, ja poden dir que han complert un somni afegint La Vermuteria i Can Quitèria com a fons incomparable del seu pilar.

Els Borinots i Gràciencs van acabar la seva diada amb un 4d7a i un 4d7 respectivament.

Actuar amb colles com Sants i Gràcia ens demostra que tenim molta feina a fer si volem arribar als castells de 9 aquest any. Així doncs, amb la temporada oficialment començada, ja sabem que toca: més assaig, més camises i menys 4d7a! Som-hi!

 

A destacar:

  • Cap peu desmuntat per part nostre. Un aplaus, colla!
  • Felicitar als Grabals que a diferència d’altres van tocar els castells sense jaqueta, ensenyant així l’escut de la nostra colla en un dia on feia fred.
  • Menció d’honor als cuiners i organitzadors del picapica, els autèntics herois de la jornada
  • Toc d’atenció als membres de la tècnica que es van equivocar i es pensaven que l’actuació era a la Pl. Octavià. Nois…menys manar i més estar atents!!!

 

Resum:

Castellers de Sant Cugat: p4dol, 5d7, 4d7, 4d7a, p5
Castellers de Sants: p4dol, 5d7, 7d7, 4d7a, v5
Castellers de la Vila de Gràcia: p4dol, 5d7, 7d7, 4d7, 3p4

Temporades: 2017.

Deixa un comentari