Diada dels Sagals d’Osona

Després de dos pilars de 4, el castell de sortida fou el 3de7 amb estrenes a nivell de tronc i pinya. El castell va pujar força tranquil però es va deformar moltíssim al pis de terços, i això va fer que els quarts no treballessin còmodes. De totes formes el castell presentava una estructura ferma que va fer que en cap moment pogués perillar.

En segona ronda ens enfrontàvem al plat fort de la jornada, el 2de7, castell que presentava l’alineació habitual. Un castell que consolidava aquesta estructura amb vista a ficar-hi un pis més la setmana vinent. El castell va pujar més lent del que és habitual i això va fer que el temps d’execució fos més gran que els últims fets a plaça, tot i que haver descarregat el 2de8f fa una setmana donava una confiança extra. Això va fer que es descarregués sense problemes aparents.

Per acabar un 4de7 que servia per rodar gent de cara a la setmana vinent, i poder introduir estrenes a nivell de pinya. El castell va pujar amb dues rengles una mica desquadrades i això va fer que una d’elles es girés. De totes formes va ser un castell força plàcid.

A la ronda de pilars finalitzàvem amb el p5 habitual.

 

Els apunts:

– Diada una mica llarga: el fet de ser quatre colles i els diferents intents i peus desmuntats del 2de8f de Sagals va fer que la diada s’allargués en excés. Les últimes tres diades hem actuant amb quatre colles i per molt ràpid que anem, al final la diada es fa una mica pesada. És un debat ja obert al mon casteller en general i hem de treballar per millorar el format de les diades.

– Cal destacar el gruix de gent que vam arrossegar per a aquesta diada. Era una data difícil a causa del cap de setmana llarg i la gent va respondre. Vam ser unes 100 camises a plaça més la canalla i Grabals.

– Encara que no es van fer castell de 8, cal valorar de forma positiva la diada, ja que fer castells de 7 permet el rodatge de gent en diferents posicions de pinya, tronc i canalla. És feina que s’ha de fer i ahir era el dia perfecte.

 

Frikidades:

– 48è 2de7 descarregat, tants com 5de6. Si fem dues més atraparem al 4de6 (50 descarregats).

– Actualment som la colla amb més 2de7 descarregats aquest any (14). Darrera venen Sagals i Xics amb 12.

– Normalment la torre sempre l’encarem en direcció a la pendent (un baix queda a dalt de la pujada i l’altre avall). Des que a l’Esperidió vam optar per canviar-ho, de tal forma que la torre queda en paral·lel a la pendent, a Vilafranca vam fer igual, i a Centelles amb el 2de7 vam fer el mateix.

– Novena vegada que fem 3de7, 2de7 i 4de7 (5 cops 2013 i 4 cops 2012).

– Estem a dos p5 de descarregar el 250.

Temporades: 2013.

Deixa un comentari