Festa Major de Valldoreix 2013

Després d’uns assajos intensos ens plantàvem a Valldoreix amb la confiança necessària per poder afrontar per primer cop a plaça la clàssica de 8. L’últim assaig de divendres va donar l’última empenta per poder-ho fer amb garanties.

Per començar i calmar nervis començaven amb 3 pilars de 4 després que els caps de Colla anunciessin l’ordre dels castells. Aquest cop, per primera vegada, tocava sortir de 3de8.

Dit i fet, el lligat del 3 començava a prendre forma amb molta serenor i concentració. Tot i això, un cop van pujar terços es va decidir desmuntar el peu ja que semblava que les mides no eren les correctes. Tornàvem a tancar pinya i aquest cop es donava per bo. Sonaven gralles i el tronc començava a pujar amb molts nervis que feien que el castell estiguis una mica tou. Molt remenat des del començament, cada cop el castell tenia més i més moviment. Després de la passada de l’anxaneta el castell comença a brandar de banda a banda fent que la descarregada fos èpica. Finalment el castell es va descarregar i es va deixar pas a l’eufòria col·lectiva per poder assolir una fita que portàvem molt i molt temps buscant.

En segona ronda tocava el segon castell de 8, un 4de8 amb el qual tenim confiança màxima. Aquest cop també es va haver de desmuntar un primer peu, però al segon el castell va pujar força ferm sense problemes aparents encara que un parell de rengles van començar a ajuntar-se. Tot i això l’experiència que estem adquirint amb aquest castell va fer que no es veiés perillar en cap moment. Cinquè 4de8 de la temporada, castell que ja podem considerar com a consolidat.

Per acabar i poder aconseguir l’objectiu plantejat (la clàssica de 8), tocava descarregar la que seria la 12è torre de 7 de la temporada. Si en les dues últimes torres d’aquesta segona part de la temporada havien anat de menys a més, aquest cop no podia ser diferent i segurament va ser el 2de7 d’aquesta segona part de temporada.

Per acabar dos pilars de 5.

Els apunts:

– Aquest 3de8 es el resultat de l’esforç de molta i molta gent que ha passat per les diverses posicions del castell (pinya, tronc i canalla) des que al novembre del 2011 es col·locava per primer cop l’acotxador al 3de7 net. S’ha suat molt per poder descarregar aquest castell, i cal donar les gràcies a la gent que el va poder descarregar diumenge a plaça, així com a la gent que per diferents motius no hi va poder ser però que han afegit el seu gra de sorra durant aquest últim any per poder assolir el “pare dels castells”.

– Podem caure en la temptació de dir que diumenge vam tenir aquell punt de sort per descarregar el 3de8 ja que va anar força malament, però crec que ens equivocaríem. La sort va ser el portar tantes hores d’assaig i tanta feina feta, i això és el que ens va fer poder fer defensar el castell i que tothom tingués la confiança que es descarregaria.

– Crec que apart de poder descarregar un castell nou, cal recalcar el fet de poder mantenir el nivell amb els castells assolits, i per això vull fer referència tant al 4de8 com al 2de7. Hem d’obrir noves mires però mai oblidar el que tenim: un 4de8 que va mostrar un saber fer que cal destacar positivament.

– Els assajos aquesta tornada de vacances han estat força intensos ja que tots miràvem a Valldoreix, però s’ha vist que amb feina intensa i ritme als assajos, finalment a plaça es veuen els resultats.

– Els castells a causa de diferents raons portàvem canvis tant a pinya, tronc i canalla, fet que no va fer minvar la qualitat dels castells, i això és degut a la feina feta durant tot el primer tram de temporada.

 

Frikidades:

– El 4de8 de Valldoreix va ser el 18è castell de 8 descarregat de la colla.

– Portem 46 2de7 descarregats, tants com 3de7ps.

– Portem 15 4de8 descarregats.

– El 3d8 és l’únic castell de 8 que no ens ha quedat mai en intent.

– Fins l’any passat dúiem 12 castells de 8 descarregats; aquesta temporada ja en portem 6.

– Amb la puntuació antiga la d’ahir seria la segona millor actuació de la història (per darrera de la del Concurs 2012), però amb la puntuació nova, per una diferència de 5 punts (1410-1415) és la tercera, ja que la de la diada del 2012 té 5 punts més.

– Fins a data d’ahir la millor combinació de castells que s’havia vist era un parell de 4de8 a càrrec de la Colla Vella i Castellers de Vilafranca en uns congressos de UCD.

Temporades: 2013.
About admin

Deixa un comentari