Hem celebrat la 1a Diada de Sant Cugat

Els Castellers de Sant Cugat hem organitzat la 1a Diada de Sant Cugat, la #laDiadadelteuPoble, en honor del patró que dóna nom a la vila (que se celebra el 27 de juliol). Els actes han tingut lloc del 23 al 25 de juliol.

El dijous 23 vam començar amb la presentació al claustre del Monestir de Sant Cugat de la revista Vallesos. Gent, terra i patrimoni, que ha dedicat el seu quadern central a les colles castelleres del Vallès, sota el títol «Terra de castells». Hi participaren Anna Marín, periodista de la colla, Jaume Rosset, assessor mèdic de la Coordinadora de Colles Castelleres, Júlia Solé, Gemma Aristoy i Àlex Castellarnau, grallera, presidenta i cap de la nostra colla.

El divendres 24, l’activitat de la colla es va centrar en el darrer assaig de la primera part de la temporada, assaig que pretenia assolir un repte important per la colla: dur castells de vuit a plaça a les darreries de juliol. La resposta de la colla va permetre fer un darrer assaig òptim tot i la temperatura que s’havia de suportar a la Sala Canigó.

El dissabte 25 es van concentrar la majoria d’activitats: a partir de les 11 h a la plaça de l’Om vam muntar un seguit de tallers infantils.  A les 12.30 h, l’Elisabet Carnicé, en el marc del claustre del Monestir va explicar contes de temàtica castellera, activitat on va assistir la canalla dels Castellers de Barcelona, padrins de la colla i convidats de luxe de la diada castellera. Després d’un vermut a la plaça de Barcelona, ens donàvem cita a la plaça d’Octavià per actuar amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Castellers de Barcelona.

Les intencions eren tornar a veure castells de 9 i gamma alta de vuit un altre cop a Sant Cugat després de la gran diada de Festa Major, i no ens van desmerèixer. En una diada prou ràpida, la Jove de Tarragona va descarregar el 3 de 9 amb folre i el 5 de 8 i el pilar de 6, i va carregar el 4 de 8 amb agulla; els Castellers de Barcelona van descarregar el 5 de 8, el 4 de 8 i el 3 de 8, i van fer un intent desmuntat del 4 de 8 amb agulla. Els Castellers de Sant Cugat vam arribar a aquesta diada amb la intenció de descarregar la quarta clàssica de vuit de la temporada, i una plaça d’Octavià plena va poder veure com amb la seguretat d’una colla gran els gausacs dúiem el 3 de 8, el 4 de 8 i el 2 de 7 davant del monestir i els tornàvem a descarregar.

Al vespre, a la plaça de Barcelona, hi vam organitzar la festa final de la diada de Sant Cugat, amb sopar i concert de Little Litos i 9son, una festassa que va aconseguir omplir la plaça amb castellers d’altres colles i veïns de la ciutat.

En resum, un cap de setmana rodó per als gausacs, que suposa la cirereta a una primera part de la temporada molt potent en la qual la colla torna a prendre amb força els castells de vuit amb assaigs brutals i objectius clars: volem descarregar el 2 de 8 amb folre a Valldoreix sota el lema #johitorno i dur la colla a trencar sostres (verticals) i barreres (horitzontals).

Bones vacances, salut i castells!

Som #LaColladelteuPoble!

Deixa un comentari