Festa Major de Valldoreix 2014

Tercera clàssica de vuit descarregada per la colla!

Aquest era el principal objectiu a Valldoreix i així vam fer-ho, encarant tots els castells amb decisió i amb la confiança amb què s’arriba a plaça després de fer assaigs tan bons com els que venim fent durant tot el mes de setembre. L’actuació fou precedida per la inauguració d’una placa commemorativa amb motiu de la primera clàssica de vuit (3de8, 4de8 i 2de7) mai descarregada per la colla, això va ser just fa un any en el marc de la mateixa actuació. De plaques commemoratives, d’actuacions i de castells singulars, Catalunya n’és plena, però encara cap havia estat descoberta en record a una efemèride feta pels Castellers de Sant Cugat. La primera actuació amb nom i cognoms –la Clàssica de Vuit– va fer que tot just fa un any els representants de l’EMD decidissin, allà mateix, a la plaça, que aquest era motiu suficient com per ser recordat.

Sota l’amenaça persistent de la pluja vam obrir plaça amb el cinquè 4de8 de la temporada, un castell molt més ben agafat que el que vam dur fa pocs dies a Llinars, un castell plàcid, amb bones mides i bonic de veure, un 4de8 que va recordar molt el que vam fer fa un parell de mesos a Mira-sol. En segona ronda tocava la reestrena del tres; és cert que les dues primeres setmanes de setembre semblava que ens costaria una mica recuperar el to amb el castell, però ja als dos últims assaigs tant les proves lligades com les netes tornaven a dur-nos les sensacions prèvies a la Festa Major de Sant Cugat. El castell va pujar molt ferm i amb bones mides fins a la carregada; durant la descarregada el castell es va anar obrint a poc a poc en els pisos inferiors. De tota manera, aquesta va ser igualment plàcida i vam poder oferir un molt bon castell al públic assistent. Per tancar les rondes de castells, el 2de7, el castell més sofert dels tres que vam dur a plaça. La torre va quedar-nos una mica desequilibrada d’alçades, en la direcció contraria a què solem fer-ho. Normalment fem treballar la rengla per on puja l’enxaneta uns centímetres més baixa que l’altra; a Valldoreix aquest desequilibri va quedar-nos al revés i el tronc va treballar incòmode durant tota l’execució de la torre. Ja per acabar un fantàstic pde5 per poder marxar a casa somniant amb alguna cosa més.

Per part de les colles que ens acompanyaven, cal destacar la bona qualitat de tots els castells que es van dur a plaça: 4de7, 5de7, 4de7a dels Castellers d’Esplugues i 2de7, 4de8, 7de7 per part dels Moixiganguers, els quals van haver de desmuntar el 4de8 en un primer intent ja que se’ls tancava molt de mides als pisos superiors, però en la repetició van poder descarregar plàcidament el seu vuitè 4de8 d’aquesta temporada.

 Autor: Marc Maymó 

Només per als teus ulls, uns ulls Gausacs

[bbp-single-topic id=33340]

Deixa un comentari