Vilanova i la Geltrú. Festa Major del Centre Vila

Acabem la primera meitat de temporada. Això que ens sembla tan normal, una temporada dividida en dues meitats i un merescut descans estival per agafar forces de cara al setembre, per a gran part de les colles castelleres és una raresa; els mesos de juliol i agost són, per a aquestes colles, els més intensos del calendari. Però, nosaltres vam arribar a Vilanova disposats a tancar amb calma, però amb qualitat, la primera part de la nostra temporada. L’actuació va ser senzilla, en un escenari poc casteller, del qual recordarem poc més que l’enorme Bob Esponja que teníem presidint l’actuació a pocs metres dels castells.

A la rambla Principal de Vilanova vam descarregar el 3de7 en primera ronda, un castell amb alguns retocs en diferents pisos respecte a les alineacions més habituals i sense gaire cosa més a destacar. En segona ronda, el 2de7, la setena torre que fem enguany i que ja ens comença a situar en nombres similars als de passades temporades. Cal destacar l’estrena d’un canvi a terços. La torre sempre és un castell molt més delicat del que ens pot arribar a semblar per l’assiduïtat i la constància com la descarreguem.  De manera constant cal anar renovant la part alta del castell per raons òbvies, cosa que complica molt els canvis més avall, especialment al pis de terços i encara més quan és un tronc que pots, i vols, enfilar dalt del folre. Poder fer aquest castell amb algun canvi en aquestes posicions és símptoma de l’alt grau de confiança que tenim en l’estructura. Per acabar, un 4de7 que, igual que va passar amb el tres, també duia una alineació amb algunes novetats que només fan que anar augmentat les opcions de poder acabar fent castells més grans. Terços, segons i quarts-quints que a poc a poc van sumant experiència. I per tancar l’actuació un pde5 i tothom a fer vacances castelleres.

Els amfitrions, els Bordegassos de Vilanova, van resoldre la diada amb el 4de7, el 4de7a i el 3de7, acabant amb un pde5 i esperant la Festa Major de Vilanova que té lloc el primer cap de setmana d’agost.

 

Només per als teus ulls, uns ulls Gausacs

Aquesta vegada –i sense que serveixi de precedent– per cloure la primera part de temporada deixem aquest apartat obert a tothom; així veureu el que us acostumeu a perdre els qui no entreu a la intranet de la colla…

  • 9a clàssica de set (2de7, 3de7, 4de7) descarregada per la colla. És la segona vegada que ho fem a Vilanova, la primera va ser l’abril del 2012.
  • Hem fet un canvi a terços de la torre després de descarregar-la amb la mateixa combinació fins a 51 vegades… Ja tocava!
  • En total portem 55 2de7 descarregats, 52 des del 2010 i 3 en els 14 anys anteriors.
  • Cinc castells de 8 descarregats durant la primera meitat de temporada (4 el 2013, 3 el 2012 i 1 el 2011)
  • Hem fet 14 actuacions durant aquests mesos. Els anys que n’hem fet més durant la primera part són el 2012 i el 2011 amb 17.
  • Dues de les tres millors actuacions fetes en un primer tram de temporada són d’aquest any: Sabadell i Festa Major de Sant Cugat
  • Només tres castells de sis duts a plaça a comptar fins al juliol. Mai n’havien sigut tan pocs!

I ja per acabar: agafeu forces que les segones parts de temporada sempre superen les primeres… Bon estiu!

 Autor: Marc Maymó 

Deixa un comentari