Grabals

grabals

Els Grabals és el grup de gralles i timbals dels Castellers de Sant Cugat. La colla sempre ha apostat per la bona formació dels seus grallers i timbalers, per la seva qualitat. L’any 2003 es decideix fundar l’Escola de gralla dels Castellers, on els músics d’aquell moment comencen a fer classes individuals o per parelles amb professors qualificats. L’any 2006 s’introdueix el timbal a l’escola. Aquesta formació es complementa amb assajos de grup, necessaris per a poder tocar a plaça. És a partir d’aquests assajos conjunts que es decideix batejar el grup amb el nom de Grabals. Un grup de nivell amateur, on els seus components formen part de la colla castellera, però a la vegada, està obert a tota aquella gent que vulgui aprendre a tocar la gralla o el timbal.

Els Grabals, tot i ser els músics dels Castellers de Sant Cugat, també han tocat per altres entitats com els Geganters, els Bastoners i fins i tot per altres colles castelleres.

Actualment l’escola de gralla i timbal dels castellers, ha deixat d’impartir les seves classes per sumar-se al nou projecte d’Escola de Música Tradicional de Sant Cugat(www.emtsc.cat). Tot i així­ es mantenen els assajos de grup que tenen lloc a la Casa de Cultura els dissabtes al matí.

Contacte: contactegrabals@castellersdesantcugat.org | Núria Fornt: 609 615 730 | Alba Llop: 663 022 752