Actuacions a Cerdanyola i Sagrada Família. Ens decidim a ser grans?

Encarem la recta final de la temporada: cinc setmanes, onze assaigs –en tindrem un d’extra– i sis actuacions.

Hem tornat a posar-nos al nivell on vam deixar-ho l’any passat i som a temps de superar-nos un cop més en qualitat, en quantitat i, per què no?, en dificultat de castells. Només depèn de nosaltres, ens decidim a fer-nos (més) grans?

Dissabte acompanyarem els Castellers de Cerdanyola en la celebració del seu 16è aniversari. Els de Cerdanyola són els nostres fillols i, val a dir, que són els únics que tenim, ja que la seva és l’única actuació de presentació d’una colla nova a la qual hem estat convidats. Va ser el 2 de maig de l’any 1999 juntament amb els Castellers de Barcelona. És evident que un bon padrí acostuma a fer bons regals d’aniversari i en el nostre cas seria bo poder-los regalar algun castell de vuit. Fa dos anys després del concurs vam afluixar molt a totes les actuacions que vam tenir fins a la nostra Diada. Fer castells de vuit a la primera actuació després del Concurs seria una bona mostra que n’hem après una mica més.

Amb els Castellers de Cerdanyola hi hem actuat fins a deu vegades, l’última aquest mateix any durant les vigílies de Sant Ponç. Els 5de7 descarregat en una ocasió i el 3de7 en tres són els millors castells que han fet aquesta temporada. El seu sostre casteller és aquest 5de7 que han descarregat en set ocasions al llarg de la seva història. És curiós, com a mínim, constatar que el primer 5de7 van descarregar-lo l’any 1999 quan feia pocs mesos de la seva estrena a plaça. Un inici que, malgrat ser espectacularment prometedor, no ha arribat a passar mai d’aquest 5de7, que poques vegades han pogut dur a plaça durant aquests 16 anys.

Diumenge la cosa ja es posa més seriosa. I és que, sense voler desmerèixer cap actuació, és evident que actuar al costat de dues colles de 9 és repte de major compromís. Diumenge serem a la diada dels Castellers de la Sagrada Família, una diada en què actuarem acompanyants dels Castellers de la Vila de Gràcia i dels Castellers de Barcelona –per cert, aquests últims també són padrins de Cerdanyola. Els companys de la Sagrada Família tenen el sostre casteller en el 4de8 carregat. El primer el van carregar ara fa dos anys a la seva Diada, el segon i últim que han carregat va ser ara fa un any durant les Festes de la Mercè. De Gràcia i de Barcelona poques coses a dir que no conegui gairebé tothom; és evident que les dues colles estan passant pel seu millor moment: Gràcia amb una evolució espectacular durant els últims tres anys va fer durant la passada Mercè la millor actuació que ha fet mai una colla de Barcelona (3de9f, 4de9f, 3de8a, pde7f) i Barcelona va descarregar el seu primer pde7f el cap de setmana passat, un pilar que al llarg de la història havien arribat a carregar fins a cinc vegades, però que se’ls havia resistit fins a aquest cap de setmana a la Festa Major de les Corts on, finalment, van poder dominar-lo.

Dues colles de nou, davant la Sagrada Família… Hi ha un millor escenari on fer la nostra primera 2de8f a Barcelona?

 Autor: Marc Maymó 

Deixa un comentari