Prèvia de la Festa Major del Centre Vila a Vilanova i la Geltrú

Diumenge, 20 de Juliol

Arribem a l’última actuació d’una primera part de temporada que haurem allargat fins al tercer cap de setmana de juliol. Potser a algú li semblarà atípic això que actuem el tercer cap de setmana de juliol, però serà la novena temporada que actuem en aquestes dates; així que pràcticament la meitat de les temporades ho hem fet. Actuar el tercer cap de setmana de juliol ho vam fer des del 1996 fins al 2001. Vam tornar-hi el 2005 i el 2009 va ser l’última vegada. Val a dir que els anys 2000 i 2005 això va ser degut a què l’actuació de la Festa Major de Mira-sol es va celebrar un cap de setmana més tard de l’habitual.

D’aquestes actuacions de final de juliol, en tenim record de tot tipus: hi ha hagut actuacions que ens van anar fantàsticament bé, com l’any 1999 on vam anar a Tarragona i vam fer-hi el 5de7, el 4de7a carregat i el 3de7 (la millor actuació que hem fet mai en aquestes dates) i també n’hi ha hagut que han sigut un desastre com la de l’any 1997 a Argentona, amb els Capgrossos, on vam caure del 3de6xs i del 4de6a –aquest últim després d’haver-ne fet un primer intent desmuntat. Tanmateix els millors records d’aquestes dates són per l’any 1996 ja que a la Festa Major de la Floresta –allà on actualment hi ha el pavelló–, vam descarregar els nostres primers castells: el 3de6 i el4de6 seguits d’un esclat d’alegria similar al que actualment podem tenir quan descarreguem un primer castell de 8. L’altre gran record d’aquestes dates va ser al cap de dos anys a Calafell on vam descarregar el primer 4de7a de la colla després d’haver-ne fet un primer intent que va caure quan l’enxaneta coronava l’estructura del quatre. Així, doncs, tenim experiències de tot tipus i sabem que, malgrat ser final de juliol, som capaços de fer-hi el que, en el seu moment, representaven les millors actuacions de la colla.

Diumenge actuarem amb els Bordegassos que, de moment, han fet uns primers mesos de temporada més aviat discrets. Els castells de més dificultat que aquest any han descarregat són el 5de7 i el 7de7, als quals hem de sumar dos intents desmuntats de 2de7 i un 3de7xs carregat. Tanmateix són una colla que en el seu historial han descarregat castells tan importants com el 3de9f, el 4de8a, el 5de8 o el pde7f.

Ens veiem diumenge a plaça!

 Autor: Marc Maymó 

Comments

 1. AvatarJordi Tomàs Fleck

  Jo no puc veure gaire bé el calendari dels anys anteriors amb la nova web.
  Volia mirar fa quants anys fa que no actuem a la 3a setmana de Juliol o més tard. Marc tu saps quan anys fa que no ho fem?

 2. MarcMarc

  L’última vegada va ser el 2009, ho tens al primer paràgraf de l’escrit 😉

  Això va ser per la Festa Major d’Esplugues, amb els Cargolins i els Nois de la Torre, un 19 de Juliol, diria que també va ser actuació de tarda, però això últim ja ho dic de memòria així que no hi donis gaire crèdits i tata. Tot això no ho trobaràs a cap paràgraf, no ho busquis! 😛

 3. AvatarJordi Tomàs Fleck

  Osti!!! haha la mítica actuació amb torraires de montblanc!!!! (no eren nois de la torre). On van desmuntar un castell i van decidir tornar-lo fer girant un segon per un terç xDD

 4. MarcMarc

  Perfecte, això deu ser que al anotar-ho vaig despistar-me i de la llista de colles de la meva base de dades vaig escollir els ” de la Torre” en lloc dels Torraires. Ho corregeixo. Gràcies Jordis per fer-me notar l’error!!

Deixa un comentari