El nou projecte

Els Castellers de Sant Cugat emprenem un nou projecte: la construcció d’un local d’assaig i social basat en la sostenibilitat econòmica i mediambiental, la innovació arquitectònica en el disseny i els materials, i la viabilitat en el model d’explotació. Els acompanyen en aquesta fita actors imprescindibles: l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV), impulsora del projecte i font de l’experiència i dels coneixements tècnics necessaris, i l’Ajuntament de Sant Cugat. Les tres entitats pretenen culminar un projecte que sigui referent dins i fora del món casteller i posar els resultats obtinguts a disposició de la resta de colles castelleres del país.

Els Castellers de Sant Cugat volen aprofitar aquesta oportunitat i fer-la realitat

El projecte forma part d’una assignatura quadrimestral dels estudiants de 3r i 4t curs de l’ETSAV, i es divideix en tres fases: 1a fase (estudi), 2a fase (disseny) i 3a fase (execució). En la primera fase els estudiants presentaran entre 5 i 15 projectes a partir de diferents estudis (de necessitats, de sostenibilitat, de finançament, de viabilitat urbanística, de necessitats de la colla castellera, etc.), que es presentaran públicament el 16 de gener de 2016. La segona fase, la de disseny, recopilarà en un únic projecte les millors idees de tots els projectes presentats, en el qual hauran d’intervenir els Castellers de Sant Cugat per aportar les seves opinions i valoracions. El resultat d’aquesta fase és un projecte final, que en la fase d’execució, s’ha de convertir en la guia per assolir la construcció del local.

Abans d’iniciar la primera fase s’han dut a terme uns seminaris de treball el 28, 30 de setembre i 5 d’octubre amb ponents de gran vàlua en el món de l’arquitectura i el món casteller: Robert Brufau, arquitecte i professor titular del Departament d’Estructures Arquitectòniques de la UPC a l’ETSAV; Anna Buigas, arquitecte i  Marçal Pros, enginyer, tots dos membres dels Castellers de Sant Cugat; Bernat Colomé, del col·lectiu d’arquitectes Arqbag; Josep Tarragó, arquitecte dels Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès; Ernest Benach, fundador dels Xiquets de Reus i expresident del Parlament de Catalunya; Jaume Rosset, doctor en medicina i cirurgia, i especialista en medicina de l’esport i l’educació física, i Fabian López, doctor arquitecte expert bioclimàtic de la Societat Orgànica.

Descarregar el dossier complet del nou projecte

Deixa un comentari