La presentació de «Lo tres nou», un acte rodó

Dilluns 4 de maig vam presentar Lo tres de nou: Quadret de costums de Valls de Raimon Casas Pedrerol al nostre local social. L’obra parla de castells, però també conté un missatge progressista “amablement” anticasteller.

Una vintena d’assistents van gaudir del poema que l’Isaac Ballester va llegir, acompanyat per la gralla de la Júlia Solé. El text era estret de la narració lírica d’un dels personatges de l’obra, el qual narra fil per randa com es descarrega un 3de9. Aquesta lectura musicalitzada va significar l’obertura de l’acte. Tot seguit, en Ferran Ballester va presentar l’editor de Lo tres de nou, en Xavier Brotons, experimentat periodista castellers en mitjans com el diari Avui, el programa Tres rondes de Catalunya Informació, entre d’altres. Actualment dirigeix la col·lecció «L’Aixecador» de Cossetània edicions. Ha publicat llibres de temàtica castellera com Castells i castellers. Guia completa del món casteller i Diccionari casteller. Xavier Brotons d’una manera clara i planera ha sintetitzat les principals característiques de l’obra, que reflecteixen el pensament republicà de l’autor.

Per cloure l’acte, la Blanca Bouzada, en Santi Riera i el Biel Samsó van fer una lectura dramatitzada d’unes escenes de l’obra. Vestits amb camisa negra i pantaló negre i descalços van interpretar els tres personatges principals de l’obra: la Maria, el Joan i l’Isidro. Els assistents van fer palès el seu interès pel llibre, ja que molts d’ells van decidir comprar-lo.

Deixa un comentari